Делян Пеевски продължи да продава имоти на ММА треньор

Делян Пеевски продължи да продава имоти на ММА треньор Санкционираната от САЩ по закона "Магнитски" фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски "Интръст" е продължила да продава имоти на компанията "Стройко 2011", в която от началото на декември 2021 г. е собственик ММА треньорът Севастиян Костов, съобщава "Капитал".
След като в края на 2021 г. изданието описа продажби в цялата страна за близо 5 млн. лв., в дните около празниците те са продължили с имоти в София и околностите.
Пакетът включва големи имения в покрайнините, апартаменти в града, незастроени парцели, магазини и офиси, както и почивна станция. Справка само за част от най-големите от тях показва материален интерес над 15 млн. лв., което представлява или цената по сделката, или данъчната оценка на имотите. А целият пакет заедно с вече прехвърлените в страната вероятно надхвърля 30 млн. лв., изчислява изданието.
Прехвърлена е собствеността на имение с басейн в Симеоново и съседен парцел с постройка, използвана сега като гараж за лимузини, триетажна къща в Горна баня, чийто вход от към улицата е запречен с бариера, къща в Бояна и бившият почивен дом на Полиграфическия комбинат на Витоша, няколко апартамента в Бояна, кв. "Изгрев" и "Манастирски ливади".
Въпросите, които сделките между "Интръст" и "Стройко 2011" предизвикват, са на първо място по линията на американските санкции срещу Пеевски, доколкото повечето банки автоматично слагат санкционираните лица в черен списък и спират да ги обслужват, припомня "Капитал". Неясно е и финансирането на придобиванията. Според изданието няма следа да са сключени ипотеки върху придобитите имоти, а Костов няма други фирмени участия освен клуба си за бойни изкуства.
05.01.2022, 13:56 часа
962 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha