Ботевци отбелязаха 174 години от рождението на поета-революционер Христо Ботев /снимки/

Ботевци отбелязаха 174 години от рождението на поета-революционер Христо Ботев /снимки/ В Средно училище „Христо Ботев“ – Враца започнаха честванията по повод 174 години от рождението на поета-революционер.
Врачанската Алма матер отбеляза бележитата дата на рождението на Христо Ботев – човекът, който вярваше истински в освобождението на страната, във възкръсването на родината и на българския народ.
По инициатива на Регионален исторически музей – Враца,  традиционно бе отбелязана 174-тата годишнина от рождението на революционера и поет Христо Ботев – 06.01. Ученици от историческите паралелки на Средно училище „Христо Ботев“ - Враца участваха в среща – разговор под мотото „Ботев в нас, извън нас и въпреки нас“. Младите хора изразиха мнение по въпроси, свързани с делото на Ботев, неговите идеи и историческото значение на героичния подвиг на войводата и неговата чета. В началото на срещата прозвучаха стихове посветени на Ботев, дело на бившата възпитаничка на училището - Дарена Дилчовска. 
Организаторите изказват сърдечна благодарност на участниците: Илиян Христов -8 а клас, Гергана Христова – 8 а клас, Стефания Сардарян – 9 а клас, Теодора Василева – 10 б клас, Любен Сандов – 11 б клас, Християн Христов – 11 б клас, Филип Цветанов – 12 б клас, Кирил Трифонов – 12 б клас.
Ученици участваха в тържествената церемония на централния площад „Христо Ботев“ в града, като поднесоха венец в знак на почит.
В двора на училището, пред паметника на патрона прозвучаха емоционални слова, лично ученическо творчество и бе поднесен букет. В програмата участваха ученици от 1-ви до 4-ти клас, ученици от литературен клуб „Ботевци“ с ръководител – Диана Николчева /старши учител по български език и литература/, ученици от прогимназиален и гимназиален етап с ръководители: Малина Тодорова и Филипка Цанова /старши учители по история и цивилизация/.
На външния електронен дисплей на фасадата на училището членовете на Ученическия съвет представиха презентация за живота и делото на поета-революционер, а в седмицата, посветена на Христо Ботев всеки клас бе организирал дейности, с които да отбележат бележитата дата. Бе изготвена и видео-книжка с изпълнения на наши ученици, посветени на рождението на Ботев.
 Линк от тържеството в училищния двор
 Линк от видео-книжката


 
06.01.2022, 16:51 часа
1001 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha