В Колумбия задържаха един тон кокаин, пътуващ за България

В Колумбия задържаха един тон кокаин, пътуващ за България Колумбийската служба за борба с наркотрафика задържа един тон кокаин, който е бил предназначен за България.
Наркотикът е открит при рутинна проверка на пристанището в Буенавентура. Кокаинът е бил укрит в контейнер, който е превозвал кожени дрехи. Контейнерът е трябвало да бъде натоварен на кораб от пристанището в града, като крайната дестинация е била България, уточниха от службата за борба с наркотрафика и поясниха, че кокаинът е открит с помощта на специално обучени кучета.
Той е бил пакетиран в пластмасови фолиа. Според предварителното разследване кокаинът е бил предназначен за западния пазар. От България той е трябвало да бъде пласиран в Италия, Франция и Германия. Стойността на наркотика на черния пазар може да достигне до 75 млн. долара.
Буенавенту̀ра се намира в западната част на Колумбия в залива Чоко на Тихи океан. Градът е административен център на област Вале дел Каука. От пристанището се изнася основно кафе, кожи, злато, платина, захар и дървен материал.
09.01.2022, 11:16 часа
204 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha