"Монтана" стартира зимната си подготовка с група от 20 футболисти /снимки/

"Монтана" стартира зимната си подготовка с група от 20 футболисти /снимки/ Новият старши треньор на "Монтана" Антони Здравков-Сухия изведе днес за първа тренировка в спортрния комплекс „Огоста“ група от 20 футболисти, като четирима от тях са нови.
Вратарят Петър Петров идва от "Пирин" (Благоевград), а фланговият нападател Борислав Дамянов от ФК ЦСКА 1948. И двамата вече подписаха договори с родния си клуб - първият за 6 месеца, а вторият за година и половина. Други двама от новите са на проби. Виктор Стойков е ляб бек играл през есента във ФК "Кюстендил", а Тони Борисов е централен защитник и е юноша на "Локомотив" (София). Възстановяващият се от операция Сергей Георгиев се готвеше извън основната група, а с разрешение на ръководството на клуба Идрисс Фудил и Лиандро Мартис ще се присъединят към отбора с един ден закъснение.
Кондициозният треньор Ивайло Младенов е новото име в щаба на Антони Здравков. Двамата работиха заедно в "Царско село". Досегашният наставник на Монтана Светлан Кондев остава като помощник на Здравков, а Мирослав Митев ще продължи да се грижи за формата на вратарите.
Преди първата тренировка футболистите и треньорите бяха поздравени в съблекалнята от кмета Златко Живков.
По програма до 22 януари "Монтана" ще тренира на клубната си база, а след това заминава на лагер в Алания. В турския курорт монтанци ще проведат основната част от зимната си подготовка и ще изиграят там 4 контролни срещи. Съперниците за тях са в процес на договаряне и за тях ще се погриижат домакините. Последната проверка преди старта на пролетния дял от първенството във Втора лига е на 12 февруари със "Спартак" (Плевен) на стадион „Огоста“.

Кои започнаха подготовка:
вратари: Петър Петров, Мартин Петков, Петър Л. Петров (Пирин Благоевград);

защитници: Александър Башлиев, Иван Михов, Стефан Цонков, Стоян Предев, Димитър Буров, Даниел Стоянов, Алекс Тодоров, Тони Борисов (Локомотив София), Виктор Стойков (Кюстендил);

полузащитници и нападатели: Йордан Йорданов, Владимир Айтов, Стефан Каменов, Сергей Георгиев, Борислав Дамянов (ЦСКА 1948), Мехди Уамри, Владислав Цеков, Румен Георгиев.

старши треньор: Антони Здравков.
пом. треньор: Светлан Кондев.
треньор на вратарите: Мирослав Митев.
кондиционен треньор: Ивайло Младенов.

Програмата за зимна подготовка:
10-21 януари - отборът тренира на клубната база

22 януари-4 февруари - лагер в Алания (Турция)
6-18 февруари - тренировки на клубната база

Контролните срещи на лагера в Алания:
25 януари – 
28 януари – 
31 януари – 
3 февруари -
12 февруари - със "Спартак" (Плевен), на стадион „Огоста“
11.01.2022, 11:09 часа
974 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha