Протестиращите от "Възраждане" опитаха да нахлуят в сградата на парламента /снимки/

Протестиращите от "Възраждане" опитаха да нахлуят в сградата на парламента /снимки/ За кратко напрежението на площада, където протестират симпатзанти на партия "Възраждане" срещу зеления сертификат, ескалира.
Хората се качиха на стълбището пред парадния вход на Народното събрание, блъскаха се с полицията и започнаха да тропат по прозорците на вратите, искаха да нахлуят в сградата. Полицейските служители и жандармерията ги удържа.
Ораторът, който до преди минути призоваваше мъжете от протеста да излязат на "първа линия", а жените да се отдръпнат назад, вече говори за права и мирен граждански протест.
"Няма да има ескалации, ние сме хора на честта", казва ораторът, който призовава за преговори. Протестиращите направиха коридор между паметника на Цар Освободител и сградата на парламента. Те искат да влязат в парламента и да разговарят за отмяна на ограничиелните мерки. Поканиха на разговори полицията, обявявайки, че единственото, което искат е "край на тиранията".
Заканват се, че единствената цел за днес е отмяна на всички мерки, наложени заради COVID-19. Скандиранията "долу маските" продължават. Няколко минути след 14 часа, ораторът обяви, че 15 човека - представители на протестиращите - отиват на задния вход на парламента, където ще искат да водят мирни преговори с депутатите.
На площада има много хора - стотици полицаи, стотици протестиращи и десетки журналисти. Малцина са тези, които носят предспазни маски.
12.01.2022, 14:16 часа
2302 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha