Пенсионерка остави 28 000 лв. и златни накити под пейка на ало измамници в Русе

Пенсионерка остави 28 000 лв. и златни накити под пейка на ало измамници в Русе 80-годишна жена е станала жертва на телефонна измама в Русе, като се е разделила с крупна сума пари, съобщиха от полицията.
За случая потърпевшата е съобщила на 12 януари във Второ РУ. Жената разказала, че на стационарния ѝ телефон се е обадила плачеща жена, представила се за дъщеря ѝ и обяснила, че си е счупила крака.
После ѝ се е обадил мъж, който започнал да я заплашва, искайки от нея да предаде всичките си налични пари. Последвал разговор с друг мъж, представил се за главен инспектор от криминална полиция.
Мнимият служител обяснил на жената, че се провежда полицейска операция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат задържани, тези които я заплашват и обяснил, че тя трябва да съдейства и да даде всичките си парични средства, а след приключване на операцията щели да й ги върнат.
По негово нареждане жената събрала наличните си пари, изтеглила други от банката - общо над 28 000 лева и на няколко пъти ги оставяла под пейка пред дома си, заедно със златни накити.
Сигналът е документиран и по случая е образувано досъдебно производство.
13.01.2022, 13:49 часа
458 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha