Вижте какво ще бъде времето в почивните дни

Вижте какво ще бъде времето в почивните дни Предстоящите почивни дни ще са с динамична облачност, без валежи и с дневни температури между 5 и 10 градуса. В събота над страната ще премине нестабилен студен атмосферен фронт, облаците ще са повече, но слаб сняг ще прехвърчи само по най-високите планински масиви. Вятърът ще утихва и ще позволи в неделя сутринта на много места да се образуват мъгли с понижена видимост. След това денят ще е с повече слънце.
В планините облаците ще са повече в събота с потенциал да падне незначително количество сняг в масивите на Западна България. В първия почивен ден вятърът ще остане силен с мощни пориви в часовете до ранния следобед. След това ще утихва. Дневните температури и през двата дни ще се колебаят от минус 1 до минус 5 градуса.
В понеделник дневните температури ще се повишат леко с градус-два до ранния следобед. След това вятърът ще се усили с мощни пориви в Дунавската равнина и някои области в Южна България.
С преминаването на пореден студен фронт ще захладнее. Във вторник ще превали сняг – в по-значителни количества в Стара планина и някои райони на Предбалкана.
Още в рамките на деня обаче облачността бързо ще се разкъса, но ще остане студено. Температурите ще паднат още в сряда сутринта - до минус 7 – минус 8 градуса.
След краткотрайно затопляне с повече слънце в четвъртък, в петък отново се очаква нахлуване на студен въздух с потенциал за ниски температури и снеговалеж в Западна България.
 
14.01.2022, 14:58 часа
478 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha