Постоянен арест за Денис Ал Гази, обвинен за убийството в „Люлин“ в София

Постоянен арест за Денис Ал Гази, обвинен за убийството в „Люлин“ в София Денис Ал Гази, обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев в столичния кв. "Люлин" на 9 януари, остава за постоянно в ареста, съобщиха от прокуратурата.
Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано на 20 януари пред Софийския апелативен съд.
Според събраните до момента по делото доказателства, обвиняемият нееднократно намушкал с нож жертвата и така умишлено го умъртвил. Непосредствено след извършване на престъплението той избягал, като се оттеглил в неустановена посока. Поради това беше обявен за общодържавно издирване, след което на 11.01.2022 г. се е предал сам на органите на МВР.  
Съдът прие мотивите на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че Д.Г. е извършил престъплението, за което е обвинен, и че е налице реална опасност както да се укрие, така и да извърши друго престъпление, ако спрямо него не бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Съдът обсъди събраните по делото доказателства като взе предвид предходното осъждане на обвиняемия и високата обществена опасност на деянието и дееца.
Определението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.
Припомняме, че разпрата във фаталната нощ започнала като междусъседски спор заради шум. Компания празнували раждането на дете, имало и заря на игрище за футбол пред блока в "Люлин". Друг мъж се приближил към компанията, отношенията се обострили и станало сбиване, при което бил намушкан един от празнуващите - мъж на 32 години. 
На адреса пристигнала линейка, но на път за болницата той починал, като причина за смъртта са многото рани по тялото му. 
14.01.2022, 16:29 часа
852 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha