На тържествена церемония: Румен Радев и Илияна Йотова полагат клетва в НС

На тържествена церемония: Румен Радев и Илияна Йотова полагат клетва в НС Президентът и вицепрезидентът Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание на 19 януари.
Това ще се случи на тържествена церемония от 10 ч. Ще бъде прочетено решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент на България.
След това двамата ще положат клетва пред Народното събрание да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание. 
След церемонията в Народното събрание в 11 ч. патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ Румен Радев и Илияна Йотова и ще отслужи тържествен молебен по повод предстоящото им встъпване в длъжност.
Патриархът ще поздрави държавния глава и с архипастирско слово с благопожелания за Божията благодатна подкрепа за мирно и плодотворно служение на българския народ. 
17.01.2022, 15:10 часа
885 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha