Снежен уикенд: Температурите падат до -12 в събота и неделя

Снежен уикенд: Температурите падат до -12 в събота и неделя През деня в събота облачсността отново ще се увеличи до значителна и на много места ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, в отделни котловини - до минус 12 градуса, а максималните - предимно между минус 3 и 2 градуса.
Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще се задържи малко по-високо от средното за януари.
Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен и временно силен вятър от северозапад. Максимални температури на въздуха: 1-4 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен северозападен вятър. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще продължи да застудява. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 9 градуса, на 2000 метра - около минус 16 градуса.
И в неделя ще бъде ветровито и студено. Облачността ще е по-често значителна, на места ще има и слаби превалявания от сняг. Минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса, в отделни котловинни райони при разкъсване на облачността - до минус 12 градуса, максималните - предимно между минус 3 и 2 градуса, на места в котловините на Западна България - и по-ниски.
В понеделник от север-североизток ще нахлуе още една порция студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на места с превалявания от сняг, по-съществени - в планините и планинските райони. Дневните температури в по-голямата част от страната ще остават под нулата.
22.01.2022, 08:01 часа
647 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha