Корнелия Нинова потвърди оставката си пред Конгреса на БСП

Корнелия Нинова потвърди оставката си пред Конгреса на БСП Обективни и субективни фактори доведоха до катастрофална загуба на подкрепа за БСП, заяви председателят на партията Корнелия Нинова в доклад на заседанието на 50-ия Конгрес на БСП и потвърди оставката си пред Конгреса.
Аз поех отговорността и подадох оставка - днес я потвърждавам пред вас, заяви тя. Сред обективните факти, които са се отразили на резултатите на левицата на парламентарните избори, Нинова отчете ковид пандемията и машинното гласуване, но посочи, че има и други субективни.
Машинното гласуване преодоля проблема с недействителните бюлетини и фалшификацията на вота, ограничи контролирания и купен вот, направи изборите по прозрачни, но изцяло машинното гласуване намали избирателната активност, посочи Нинова.
Като партия и парламентарна група подкрепихме изцяло машинното гласуване, но може би е време да осмислим ефекта от него и да помислим за въвеждането на смесено - на машинно и хартиено с право на избор на всеки гражданин, заяви Нинова.
Изтощихме се от вътрешни борби, коментира още тя и изброи - от недоволни от реденето на листи, през грешки в определяне на водачите, местни битки, обидени другари не участвали в кампанията, а други прикрито или не чак толкова работили срещу партията и в подкрепа на други политически субекти. Смесиха се политически и икономически интереси, допълни тя. Нинова отчете слабо организационно състояние по места и грешки в медийната политика.
22.01.2022, 13:18 часа
655 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha