Биатлонистката Мария Здравкова от Берковица представя Северозапада на олимпиадата в Пекин /снимки/

Биатлонистката Мария Здравкова от Берковица представя Северозапада на олимпиадата в Пекин /снимки/ Биатлонистката Мария Здравкова от Берковица представя Северозапада на олимпиадата в Пекин, съобщиха от общината в града под Ком.
Мария Здравкова е родена в Берковица. В спортен клуб по биатлон „КОМ БЕРКОВИЦА“ тренира от 5, 6- годишна. Нейни треньори са Павлина Филипова и Вероника Георгиева.
От 10-годишна е приета в националния отбор, където в момента работи с най-добрите треньори от Русия. Следват 2 години в „Славия“, след което е картотекирана и участва в частен клуб „Амбарица“.
За Мария Здравкова това е първата олимпиада с най-много представители в биатлона.
България ще бъде представена от 16 спортисти на ХХIV зимни олимпийски игри в Пекин, които ще се проведат от 4 февруари до 20 февруари 2022 година. Списъкът беше утвърден от Българския олимпийски комитет.
В Пекин през 2022 г., 16 българи (10 мъже и 6 жени) ще участват в 7 спорта - ски-алпийски дисциплини, биатлон, ски-бягане, ски-скокове, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни. 
Най-много олимпийци има БФБиатлон - осем (по четирима при мъжете и жените), БФСки е с шестима (трима алпийци и по един в ски-бягането, ски скоковете и сноуборда). По един спортист във фигурното пързаляне и шейните.
Пожелаваме успехи на нашето момиче и покоряване на нови върхове.
 
24.01.2022, 12:58 часа
1076 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha