Тропическа буря в Мадагаскар и Мозамбик взе жертви

Тропическа буря в Мадагаскар и Мозамбик взе жертви

Тропическата буря "Ана" е отнела живота на най-малко 34 души в Мадагаскар и трима души в Мозамбик, а в Малави е прекъснала електрозахранването, съобщава БГНЕС, позовавайки се на съобщения на властите в трите държави.
Бурята, която се образува над източния бряг на най-големия африкански остров Мадагаскар, донесе проливни дъждове, които предизвикаха наводнения и кални свлачища в столицата Антананариво.
Последният доклад на мадагаскарската агенция за управление на бедствията от вторник показва, че от миналата седмица насам са загинали 34 души, а близо 65 000 са останали без подслон.
Няколко ниско разположени квартала на столицата остават в състояние на повишена готовност и през нощта е започнала спешна евакуация.
"В момента сме в процес на евакуация на хората от наводнените райони", заяви пред АФП Джон Разафимандимби - директор на спасителното звено в агенцията за управление на бедствията.
От другата страна на Индийския океан бурята достигна континенталната част на Африка в понеделник, като донесе проливни дъждове и силни ветрове в централните и северните райони на Мозамбик
Във вторник властите в Мозамбик съобщиха, че трима души са загинали, а най-малко 66 са ранени.

25.01.2022, 15:18 часа
363 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha