Русия започна военни маневри край Украйна и в анексиран Крим

Русия започна военни маневри край Украйна и в анексиран Крим Руските въоръжени сили започнаха днес нова поредица учения близо до Украйна и в анексирания Крим. В маневрите участват 6000 военнослужещи, а също изтребители и бомбардировачи, предаде Франс прес, като се позова на руски информационни агенции.
Ученията включват различни родове войски - военна авиация и противовъздушни сили, кораби на морската авиация на Черноморския и Каспийския флот, каза командващият войските в Южния военен окръг Александър Дворников.
Според ТАСС ученията на ВВС ще се проведат в четири района (Волгоградска и Ростовска област, Краснодарския край и Крим) и включват 60 изтребителя и бомбардировача.
Целта на маневрите е да се съгласуват действията на военноморските сили и авиацията при ракетни стрелби. В ученията ще провери и бойната готовност на общо около 6000 военнослужещи в няколко бази в Южна Русия.
Новината за маневрите бе огласена броени часове след като Кремъл разкритикува поставянето в бойна готовност на хиляди американски войници заради кризата между Русия и Запада във връзка с Украйна, с което според Москва Вашингтон "изостря напрежението".
25.01.2022, 16:32 часа
467 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha