Предадоха на съд обвиняем, отглеждал коноп в монтанското село Киселево

Предадоха на съд обвиняем, отглеждал коноп в монтанското село Киселево Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.К. (на 43 години) за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1 и чл. 354в, ал. 1 от НК.
На 19.02.2021 г., след получен оперативен сигнал, била проведена специализирана полицейска операция в имот в с. Киселево, област Монтана, обитаван от Д.К.
В една от стаите в къщата, върху две пружини от легла, имало разстлани съцветия от растението коноп (марихуана). Листа и съцветия от същото растение били открити и в намираща се наблизо картонена кутия.
В хода на претърсването в избеното помещение на къщата била установена оранжерия със засадени растения коноп. Втора такава, покрита с полиетилен, била изградена върху бетоновата козирка над избата. В нея имало пластмасови касетки със засадени в съдове растения от същия вид. Тази оранжерия била свързана с мазето посредством тръба за топъл въздух.
В друга постройка в имота, както и в помещение срещу нея, били открити още две оранжерии със засадени растения коноп (марихуана).
Всички оранжерии били добре изолирани, оборудвани с лампи, вентилатори, електрически печки, системи за напояване и овлажняване на въздуха. Температура и влажност в тях се измервали с датчици. Уредите били свързани с изградени към всяка оранжерия електрически табла с таймери. В помещенията били намерени торове и препарати за растителна защита, както и такива за регулиране киселинността на почвата. С безжични модули оранжериите били свързани с основната постройка, откъдето се проследявали температурата и влажността в тях.
Обитаващият имота Д.К. е бил установен на място. В иззетия от него мобилен телефон е имало кореспонденция с различни лица, касаеща продажба на дрога с приложени снимки на готовата стока. За изпращането й мъжът използвал куриерска служба.
При претърсването са били намерени и иззети чувал със зелена растителна маса, електронна везна, лист с надписи и схеми, дневник със записи на датите на засаждане на семена канабис, технически данни относно изграждането на оранжериите.
Констатирано е, че Д.К. се е присъединил неправомерно към мрежата на ЧЕЗ „Разпределение“, като по този начин избегнал отчитането на електрическата енергия. За това деяние се води отделно досъдебно производство срещу него.
Събрани са данни, че Д.К. е осъждан и лишаван от свобода в Португалия и Мароко за отглеждане и трафик на наркотични вещества.
Предстои делото да продължи в съда.
 
27.01.2022, 14:29 часа
734 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha