Младежки дом-Монтана организира конкурс "Мартеничковчета"

Младежки дом-Монтана организира конкурс "Мартеничковчета" Конкурс за изработка на мартеница организира Младежки дом-Монтана. Той носи „засуканото” име „Мартеничковчета”.
Право на участие имат ученици от първи до осми клас. Те ще бъдат разпределени в две възрастови групи – I-IV и V-VIII клас. Всеки участник сам избира вида, техниката и материалите за изработването на мартеницата. Задължително условие е да е в някои от традиционните за нея цветове.
Готовите творения могат да бъдат донесени на място в сградата на Младежкия дом или изпратени по пощата на адрес: 3400 Монтана, бул. „Трети март” №98, Общински младежки дом. Заедно с тях авторите трябва да посочат следните данни: три имена, възраст, населено място, училище, клас, телефон и e-mail за контакт.
Близо месец имат желаещите да се включат в конкурса. Крайният срок за участие е до 23 февруари. Участниците могат да се представят с до 2 броя изработени мартеници. Майсторството им ще бъде оценено от жури, което ще селектира и определи най-интересните и уникални от тях. Отличените мартеници ще бъдат включени в изложба, която ще е подредена във фоайето на Младежкия дом и виртуално във фейсбук страницата на Общински младежки дом-Монтана.
1-ви март е един от любимите празници на малки и големи. На този ден всеки се окичва с мартеници за добруване, за здраве, за берекет. Целта на конкурса е чрез изработването на мартеници участниците да се запознаят с българските традиции, за да се съхранят във времето и да се предават на поколенията. Затова и мотото, което са избрали организаторите, е „Да съхраним българските традиции”.
28.01.2022, 14:24 часа
563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha