Берковица обяви 3-ия конкурс за Националната литературна награда „Йордан Радичков“

Берковица обяви 3-ия конкурс за Националната литературна награда „Йордан Радичков“ Община Берковица обяви началото на третия конкурс за Националната литературна награда „Йордан Радичков“, като публикува статута и условията за участие.
Наградата е учредена през 2019 година от община Берковица. Конкурсът е ежегоден и тази година е за сборници с разкази, издадени през 2021-2022 година. Наградите по традиция се връчват в Берковица на 24 октомври – рождения ден на писателя.
В конкурса могат да участват всички български автори (без възрастови ограничения), издали сборник с разкази през посочените години. Всеки желаещ да участва български творец може да се включи с една книга - сборник с разкази, като не се разглеждат преиздавани стари сборници или с избрани творби. Изпратените книги не се връщат, а се предоставят на берковската библиотека „Йордан Радичков“.
Желаещите да се включат в конкурса творци следва да изпратят 5 броя книги (сборник с разкази), кратка творческа биография на хартиен носител, телефон и имейл за контакт на адрес до 31 юли 2022 г. на адреса на общинската администрация.
Статутът и регламентът на конкурса за Националната литературна награда „Йордан Радичков“ са публикувани на страницата на община Берковица.
18.04.2022, 15:50 часа
338 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha