Четвъртокласник взе интервю от областния управител на Враца

Четвъртокласник взе интервю от областния управител на Враца Интервю относно организацията и провеждането на най-мащабната туристическа проява – Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица“, даде областният управител Стефан Красимиров. В ролята на репортер влезе ученикът от 4 клас на СУ „Христо Ботев“ Александър Петров.
С въпроса участват ли деца в похода и на каква възраст са те започна интервюто на младия журналист. От отговора на областния управител стана ясно, че най-малкият участник е бил на 4 години и е преходил цялото трасе заедно с родителите си. Ученическите групи, преминаващи 120-км път на Ботевата слава, включват деца и младежи от 7 до 19 години.
Въпросите на любознателния репортер обхващаха още историческа справка за годината на създаване на похода и първите участници в него, информация за броя на походниците,  както и историческите паметници, през които върви походната колона. Стажант-журналистът научи, че най-многоброен е бил походът през 1976 година, когато по маршрута тръгват  8 600 души.
Стефан Красимиров запозна Александър и с институцията на областния управител и му пожела успешно завършване на учебната година, да бъде все така активен, да трупа ценен опит в репортерската професия и да сбъдва мечтите си.
26.04.2022, 16:35 часа
744 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha