Тези 3 диви храни са мощни защитници на здравето

Тези 3 диви храни са мощни защитници на здравето Светът се движи по-бързо от всякога. Наред с чудесата на медицината, способността за незабавна комуникация с близки хора, независимо къде в света се намират, има и недостатъци като замърсяване на околната среда, патогенни микроорганизми, недостиг на концентрация, хронична умора.
Как да защитим тялото си в епохата на пълно ускорение, в която живеем, на ръба на способностите си, в постоянен стрес?
Отговорът е простичък - диви растения и билки. Тези храни са пълни с адаптогени, които помагат на тялото да се адаптира към това, което ни предоставя животът. Дивите храни не само запазват нивото на витамини и минерали, които са предписани от природата, но и носят важна информация за оцеляването в своите клетки. Когато консумираме тези диви растения и билки, техните полезни свойства, които им помагат да оцелеят, стават част от нас.
Ето три от най-добрите диви суперхрани, които може да добавим към диетата си, за да защитим тялото си.

1. Горски боровинки
Тези малки ценни плодове са най-добрият тоник за здравето, който може да намерите. Те поддържат имунната система, възстановяват тъканите, подмладяват, подобряват храносмилането, лекуват Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието, изхвърлят тежките метали от организма... Полезни са и за профилактика на мозъчни заболявания като Алцхаймер.
Дивите боровинки са идеални за смутита. Култивираните им братовчеди, които са по-големи, също са полезни, па макар и по-малко от горските си роднини.

2. Листа от коприва
Невероятна дива трева за детоксикация, облекчаване на главоболие, подкрепа на ендокринната и централната нервна система. Копривата е една от най-добрите билки за лечение и профилактика на много заболявания. Използвайте я за облекчаване на хронична умора, болки в ставите и мускулите и емоционален дистрес. Нейните противовъзпалителни свойства са невероятни, а жизненоважните микроелементи правят копривата необходим компонент от вашата диета. Намира се и под формата на капсули в аптеката.

3. Глухарчета
Упоритостта, с която глухарчето остава неконтролиран плевел, го прави вашия нов най-добър приятел. Зелените глухарчета, богати на протеини, са чудесни за поддържане на сърдечносъдовата система, прочистване на кръвта и реминерализация.
Може да ги намерите пресни в супермаркета или сушени в аптеката и си направете чай от глухарче.

Други диви билки, които можете да добавите към диетата си, са мащерка, риган, дива роза и всички ядливи сортове горски плодове. Ако ги направите редовен компонент от вашата диета, ще предприемете най-мощната стъпка, за да защитите здравето си.
04.05.2022, 14:30 часа
750 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha