Българка е заподозряна в трафик на наркотици, задържани в Испания

Българка е заподозряна в трафик на наркотици, задържани в Испания Агенти на Националната полиция на Испания са конфискували в Бургос повече от 20 килограма наркотично вещество, идентифицирано като 4-CMC (хлорометкатинон). Подобен наркотик досега не е задържан на територията на страната. В трафикантската мрежа има и българска следа.
Разследването започва, когато през месец февруари под наблюдение попада престъпна група, ръководена от жена с български произход.
В хода му полицаите установяват, че тя е държала склад в Ротердам, в който са укривали наркотици.
Българката се е опитала да наеме шофьор, който да прекара част от наркотика от Холандия до Испания, но в последния момент е променила маршрута и е поискала от него да докара стока и от Амстердам.
Заедно с Националната полиция на Холандия и отдела за борба с наркотиците на САЩ с европейски заповеди за арест в Амстердам са задържани трима души и са иззети повече от 240 килограма наркотично вещество.
20 килограма са задържани и в Испания, като при лабораторните анализи се оказва, че е 4-CMC, което предизвиква тахикардия, сърдечна недостатъчност и психоза.
Според холандските власти задържаните са ключови фигури в страната в трафика на наркотици.
08.05.2022, 16:44 часа
695 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha