"Ботев" успя да вземе точка във Враца от "Локомотив" /София/ /снимки/

"Ботев" успя да вземе точка във Враца от "Локомотив" /София/ /снимки/ Отборите „Ботев“ (Враца) и „Локомотив“ (София) завършиха наравно 1:1 в двубой от 30-ия кръг на първенството.
Димитър Митков (18) изведе гостите напред, а Диего Фераресо (32) изравни. Евентуална победа днес щеше да бъде достатъчна на “железничарите”, за да си осигурят оставане в елита. Ситуацията при врачани е по-различна. Те се нуждаеха от задължителен успех, който на теория да остави шансовете им за директно спасение. Все пак ако днес „Царско село“ не победи „Пирин“ в мача помежду им, то "железничарите" ще си подпечатат оставането в елита и за следващия сезон. 
В 7-ата минута Мартин Николов не успя да нанесе добър удар от добра позиция за гол. Последваха минути, в които гостите от София бяха по-активни, но не достигаха до изстрел към вратата на противника. Така се стигна до 18-ата минута, в която „Локомотив“ поведе с гол на Димитър Митков. Стефан Гаврилов не успя да изчисти топката, което позволи на Октавио да центрира към втора греда. Там подаването намери Димитър Митков, който с глава преодоля Красимир Костов. 
В 20-ата минута Божидар Кацаров стреля в аут от далечна дистанция. 
В 28-ата минута Матеус Дуарте нанесе удар с глава след центриране от фаул, който обаче беше твърде слаб и неточен. В ответната атака Мохамед Бентахар си отвори коридор за изстрел. Шутът му имаше нужната сила, но попадна право в ръцете на вратаря на „Локомотив“ Дамян Дамянов. В 30-ата минута и пред гостите се откри добра възможност. Димитър Митков получи топката в наказателното поле, овладя я и се обърна, но ударът му премина встрани от вратата.
Нов изстрел секунди по-късно прелетя над напречната греда на вратата зад Красимир Костов. В 32-ата минута домакините от Враца стигнаха до изравняването на резултата. Мохамед Бентахар беше намерен в наказателното поле, а стражът на „Локо“ Дамян Дамянов тръгна да скъсява ъгъла. Халфът на „Ботев“ видя включилия се в предни позиции Диего Фераресо и центрира меко към него. Останал на метър и половина до голлинията, защитникът прати топката в мрежата. 
В добавеното време на първата част Красимир Костов плонжира, за да отрази удар с глава на Димитър Митков. 
В 49-ата минута Мики Орачев центрира чудесно в наказателното поле. Луиз Фелипе се размина с топката, което позволи на Димитър Митков да овладее и да излезе на чиста голова позиция. Последва удар на нападателя, като само блестящата намеса на Красимир Костов не позволи на Митков да отбележи втория си гол в мача. 
В 57-ата минута Симеон Славчев опита да реализира с ножичен удар, но контактът му с топката не бе от най-добрите. Две минути по-късно Мохамед Бентахар стреля от движение, а Дамян Дамянов внимаваше и улови. В 64-ата минута Октавио копна топката зад защитата на домакините. Кацаров излезе от втора позиция, но Костов излезе предвидливо и пресече подаването. В 67-ата минута Дамян Дамянов отрази много силен шут на Гаврилов, насочен точно под горната греда. 
До края на срещата до нов гол не се стигна и двата тима поделиха точките.

„Ботев“ (Враца) – „Локомотив“ (София) 1:1
0:1 Димитър Митков (18)
1:1 Диего Фераресо (32)

Стартови състави: 
„Ботев“: 76. Красимир Костов, 22. Диего Фераресо, 18. Илия Миланов, 3. Луиз Фелипе, 77. Мартин Николов, 6. Антонио Георгиев, 94. Юлиян Ненов, 11. Виктор Василев, 19. Браян Переа, 20. Мохамед Бентахар, 24. Стефан Гаврилов;
„Локомотив: 1. Дамян Дамянов, 26. Красимир Милошев, 5. Георгиос Катсикас, 6. Пламен Крачунов, 4. Мики Орачев, 89. Матеус Роча, 8. Симеон Славчев, 44. Божидар Кацаров, 10. Валентин Николов, 45. Димитър Митков, 58. Октавио Мантека;

Съдия: Г. Иванов 
Стадион: “Христо Ботев” 
08.05.2022, 18:31 часа
1520 2
Коментари

Kiro

09.05.2022, 09:26 часа
Za sujalenie sled 2 meseca pochvame vuv Vtora liga ...

Ботев Враца

08.05.2022, 22:02 часа
Пирин дадоха мача на царско и стана интересно, замириса още повече на Б-група, но когато цял сезон играеш безобразно слабо и без капка интелект в ключови мачове няма как да е друго, не можеш да разчиташ само на последните 2-3 мача
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha