РИОСВ-Монтана състави 5 акта при 60 проверки през април

РИОСВ-Монтана състави 5 акта при 60 проверки през април През месец април експертите на РИОСВ - Монтана са извършили 74 проверки на 60 обекта, от които 46 планови и 28 извънредни. Съставени са 5 акта за установени нарушения. Издадено е едно наказателно постановление на стойност 2 000 лв. Сключени са и две споразумения на обща стойност 37 100 лв. Наложена е една имуществена санкция за замърсяване на воден обект в размер на 59.96 лв. Постъпилите суми от глоби и имуществени санкции са 1 880 лева, от споразумения са 2 100, от еднократни и текущи санкции са в размер на 1389.43 лв. Дадени са 4 предписания.
Акт е отнесла фирмата „ЕНЕРДЖИ ТРЕЙД 2009“ ЕООД, с. Новоселци, общ. Видин, с представител Людмил Цанов. Като оператор на инсталация за предварително третиране/оползотворяване на отпадъци от нефтопродукти, не е изпълнило предписание на РИОСВ – Монтана, за покриване на съхраняваните чували с пиролизни сажди, с което е нарушил закона. 
Росен Киров от Перник пък е извършил превоз на опасни отпадъци (ИУМПС, двигатели, скоростни кутий и други) без нотификация. За същото нарушение е санкционирана и фирмата „РУВЕН ТРАНС“ ЕООД, с. Драгиново, общ. Велинград.
Санкционирана е софийската фирма „ЧИЛИК ФАРМ“ ЕООД, с представител Румен Илиев, която извършва интензивно отглеждане на 75 000 броя птици в 8-и център на птицекомбинат „Варголия“ в село  Вълчак, общ. Макреш. Фирмата не е имала издадено комплексно разрешително. 
През месец април е издадено 1 наказателно постановление на стойност 2 000 лв. Санкцията е наложена на „ПИРИН ТРЕЙД 2013“ ЕООД - София за неизпълнено предписание на РИОСВ – Монтана за привеждане на изпусканите в атмосферата емисии по показател „въглероден оксид“ в съответствие с НДЕ от млекопреработвателно предприятие в село Кошава, общ. Видин. 
На община Кула, представлявана от кмета Владимир Неделков Владимиров, е наложена текуща санкция в размер от 59.96 лв/мес., за превишение на индивидуалните емисионни ограничения в разрешително за заустване на отпадъчни води във воден обект, по показател „Неразтворени вещества“, считано от 29 март. 
Отменена е наложена текуща санкция на „Берг Монтана Фитинги“ ЕАД в размер 462.12 лв., за прекратяване замърсяването на околната среда над допустимите норми по показател „прах“ в отпадъчни газове, изпускани от изходящия газоход след смесители и лентови пътища с пречиствателно съоръжение скрубер в Инсталация: Леярна за черни метали, считано от 11 април. 
 
09.05.2022, 16:49 часа
681 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha