Христо Иванов: Спешна депутинизация или напускаме коалицията

Христо Иванов: Спешна депутинизация или напускаме коалицията С декларация от името на парламентарната група съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова за пълна "депутинизация" на държавата в замяна на подкрепа на настоящето управление. Обединението разпознава като основна своя задача премахването на руското влияние в страната и ще настоява за премахването му в ключови за страната сектори. Така би могло да се формира "ефективно реформаторско управление", смятат от "Демократична България".
Според тях "скъсването с путинския модел на влияние означава страната решително да излезе от блатото, означава реална борба с корупцията и оздравяване на институциите". От обединението са убедени, че отговорните политици и народни представители ще разберат, че след 24 февруари трябва да адаптират програмните си приоритети и формулата на работа.
"Време е за отговорност и диалог, а не за поредни раздори и драми", заяви Иванов.
Председателят на "Да, България" съобщи, че ще настоява приоритетите да залегнат в една управленска програма и заяви, че обединението започва консултации в Народното събрание за приемане на декларация, която да ги очертае.
13.05.2022, 10:38 часа
1284 1
Коментари

Чичо

14.05.2022, 21:01 часа
Тупан! Рофит!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha