Изправят пред съда сериен разбивач на църкви, ограбил няколко храма във Врачанско

Изправят пред съда сериен разбивач на църкви, ограбил няколко храма във Врачанско Прокуратурата внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу сериен обирджия на църкви във Врачанско, научи агенция BulNews.
Обвиняемият В.В., оставайки без средства, се препитавал чрез кражби на дарения от църковни храмове. През м. октомври 2021 г. той проникнал в помещенията на църквата „Св. Св. Константин и Елена“ в местността „Егледжето“ в района на Враца. Намерил там 1000 лева, събрани за ремонт на храма. Взел парите и напуснал местопроизшествието, като впоследствие ги похарчил за собствени нужди.
В края на м. декември същата година той счупил стъкло на прозорец на същата църква, за да влезе във вътрешността й. В търсене на пари той разбил катинар, заключващ дървен шкаф, в който били съхранявани кутиите за дарения. Нищо не открил в тях, тъй като събраните към онзи момент 250 лева били прибрани от енорийския свещеник на друго място.
По същото време обвиняемият извършил кражба и от църква „Св. Иван Рилски“ в село Паволче, в която проникнал по сходен начин - чрез счупване на стъкло на прозорец. Той разхвърлил различни вещи във вътрешността й и открил дървено сандъче за дарения, което било заключено В.В. успял да отстрани ключалката му и взел намерените вътре 20 лева.
Обвиняемият извършил още един опит за кражба, като влязъл в двора на църквата „Св. Св.Константин и Елена“ на ул. „Петропавловска“ във Враца. Той взел от стопанска постройка брадва, с която пробвал да разбие входните врати на храма, но не успял, поради здравината им. По същото време там се съхранявали 600 лева.
В хода на разследването на кражбите от църквите в района на Враца извършителят на деянията е бил установен.
Предстои делото срещу него да продължи в съда.
16.05.2022, 16:58 часа
1402 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha