Монтански магистрати дадоха 16 г. затвор на мъжа, убил чичо си

Монтански магистрати дадоха 16 г. затвор на мъжа, убил чичо си Окръжният съд в Монтана осъди на 16 години затвор мъж за убийството на чичо му, научи агенция BulNews. 
Случката е от 24 февруари миналата година и се е разиграла насред центъра на село Громшин, община Бойчиновци. Във въпросния ден, към 16.30 часа, между и Н. К. Н. на 68 години и неговия 66-годишен чичо Л. Р. С. избухнал скандал. Л. С. стрелял с газов пистолет  в лицето на Н. Н. и между двамата започнала схватка. След като двамата били разтървани, Н. Н. взел от автомобила си нож с 18 см острие и нанесъл с него 7 удара  в тялото на роднината си. Вследствие на получените рани и острата вътрешна и външна кръвозагуба Л. С. починал, а  Н. Н. бил задържан от полицията и срещу него е било образувано досъдебно производство. 

Кървава драма! Скандал в монтанско село завърши с убийство

Според съселяните на двамата мъже, те от години били в лоши отношения. Във фаталния ден те се скарали заради имот. 
След като изслуша обвинението, извършените експертизи, свидетелите на престъплението, защитата и подсъдимия на тайно съвещание съдът призна Н. К. Н. – 68 годишен, пенсионер, неосъждан,  за виновен, че умишлено умъртвил Л. Р. С., като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, и го осъди на 16 години „Лишаване от свобода“, които да изтърпи при първоначален „строг“ режим.  Съдът осъди Н. К. Н. и да заплати на сина и дъщерята на жертвата по 100 000 лева обезщетение за причинените им неимуществени вреди.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 дневен срок пред Апелативен съд – София. 
 
18.05.2022, 15:15 часа
914 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha