Иззеха близо половин тон контрабандна бира на „Дунав мост“-Видин /снимки/

Иззеха близо половин тон контрабандна бира на „Дунав мост“-Видин /снимки/ Митническите служители установиха голямо количество бира, превозвано в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от Агенция "Митници".
На 13 май в района на ГКПП "Дунав мост 2"-Видин е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от двама румънски граждани.
Водачите предоставят транспортни документи за превозваната стока, в които са описани 475.2 литра или 1440 бутилки бира от 0.330 литра с 5% алкохолно съдържание, но не предоставят документи.
При извършената проверка в акцизната информационна система БАЦИС митническите служители установяват, че фирмата-получател няма акцизна регистрация и не е подала валидно уведомление до компетентното митническо учреждение, каквото се изисква преди изпращането и съответно получаването на акцизни стоки от друга държава-членка на ЕС.
При проведен разговор с управителя на фирмата-получател е установено, че той не очаква и не е поръчвал такава стока от Румъния.
По случая е образувано административнонаказателно производство срещу фирмата-превозвач. Акцизните стоки са задържани.
18.05.2022, 15:56 часа
369 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha