Петков: Прекъсването на руския газ беше политически инструмент

Петков: Прекъсването на руския газ беше политически инструмент Ние сме част от една общност на демократичните държави, където правилата и законността са водещи. След това вече идват общите ни интереси в сферата на бизнеса. В момента имаме безпрецедентна криза. Когато бях в Украйна го видях от първо лице – ракети прелетяха над българската делегация и се взривиха в жилищна сграда на 500 метра от нас. Едно е да го виждаш по телевизията, друго е когато се случи съвсем реално пред вас. Невинни хора умират заради агресията на един диктатор. Ние влязохме с обещанието за антикорупция. Това, което не знаех е, че антикорупцията е ограничаване на чужди влияния, в частност Русия. Това каза министър-председателят Кирил Петков.
В битката с корупцията ние трябва да работим заедно и това е единственият начин да успяваме. Ако не си подаваме ръка в трудни моменти, битката може да бъде загубена, ако бъдем отцепени един по един - на ниво Европа, на ниво България - САЩ, на ниво НАТО.
Петков определи като политически инструмент прекъсването на руския газ за България, въпреки че страната ни е изпълнила всички условия по договора.
19.05.2022, 11:32 часа
613 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha