Съдят авторка на романтични романи за убийството на съпруга й

Съдят авторка на романтични романи за убийството на съпруга й Писателка на романтични романи се изправя пред съда в САЩ за убийството на съпруга си.
Това е случай, който има всички отличителни белези на класическата детективска фантастика - огромна застраховка „Живот“, заподозрян с амнезия, липсващо оръжие и кадри от видеокамери, които са снимали заподозрения по време на престъплението. За писателката Нанси Крамптън Брофи това обаче не е сюжетът на последната ѝ книга, това е реалният ѝ живот, разказан пред съдебен състав в Орегон.
Крамптън Брофи, чиято поредица от романи Wrong Never Felt So Right включва The Wrong Husband и The Wrong Lover, е обвинена, че е застреляла съпруга си Даниел Брофи с пистолет, чиято липсваща цев е купила от eBay.
Според обвинението 71-годишната писателка е изпитвала затруднения да изплати ипотеката си, но е плащала редовно вноските по застраховки „Живот“ на съпруга ѝ, които ѝ гарантирали изплащането на 1.4 милиона долара в случай на неговата смърт.
Според прокурора по делото Шон Овърстрийт кадри от охранителните камери са заснели минивана на Крамптън Брофи пред Кулинарния институт в Орегон на 2 юни 2018 г., точно в момента, в който съпругът ѝ, готвач, е бил убит в една от класните стаи на училището.
Крамптън Брофи каза пред съда, че не си спомня да е била там, но призна, че може да се е разхождала в района, за да намери вдъхновение за историите си.
63-годишният съпруг Даниел Брофи е бил намерен застрелян с два куршума същата сутрин от ученици, които се готвели за час.
Крамптън Брофи признава, че е купила пистолет Glock, с който, по думите ѝ, мъжът е трябвало да се защити, ако бъде нападнат докато бере гъби в гората.
Прокурорите са възмутени, че въпреки че авторката е била заплашена от фалит, е продължавала да плаща вноски по 10 застраховки „Живот“ на съпруга ѝ.
Съдебният процес започна по същество в началото на април. 
19.05.2022, 15:00 часа
211 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha