Откриха традиционната изложба-пленер "Берковска пролет"

Откриха традиционната изложба-пленер "Берковска пролет" Вчера по повод Международния ден на музеите в мястото за изкуство - Градска художествена галерия "Отец Паисий" - Берковица, беше официално открита изложба пленер "Берковска пролет 2022".
Творбите на петимата талантливи художници Валентин Герасимов, Никола Минчев, Христо Михайлов, Иван Иванов и Георги Паунеца – младши, може да разгледате до края на месец юни.
В продължение на седмица източникът на енергия, вдъхновение и творчески заряд беше красивата ни природа и архитектура. Творците споделят, че в нашия красив град никак не е трудно да намерят теми за рисуване. Всеки от тях е работил в собствен стил. 
Събитието уважиха председателят на общинския съвет Деян Еленков, зам.-кметът Спаска Георгиева, председателят на комисията по култура в местния парламент Горан Атанасов, съветникът Калин Статков, както и много граждани.
Събитието е част от културния календар на общината, а творбите им ще обогатят фонда на Градска художествена галерия – Берковица. 
"Щастливи сме, че подобни събития обогатяват културния облик на града ни и ще продължим да работим в тази насока", казаха от общината.
Организацията е със съдействието на Музеен комплекс - Берковица.
19.05.2022, 15:08 часа
309 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha