Разследването по британския "Партигейт" приключи със 126 глоби

Разследването по британския "Партигейт" приключи със 126 глоби Британската полиция приключи разследването си за партитата на "Даунинг стрийт" в нарушение на COVID правилата по време на локдаун, съобщава "Ройтерс".
Издадени са общо 126 глоби.
Джонсън се сблъска с редица призиви от опозицията и от собствената си партия да подаде оставка заради т.нар. скандал "Партигейт", след като вътрешно разследване установи, че той и негови служителите са се наслаждавали на купони с алкохол в нарушеине на строгите ограничителни мерки, постановени от британското правителство.
Министър-председателят и финансовият министър Риши Сунак вече бяха глобени заради т.нар. "Партигейт". 
Първоначално премиерът отрече да е имало нелегални партита и увери, че всички правила са спазени. Впоследствие обаче той се извини за случая, но отказа да подаде оставка, заявявайки, че съзнателно не е извършил каквито и да било нарушения.
Полицията съобщи, че разследването, включващо 12 служители, които са разгледали 510 снимки, вече е приключило. От общо 126-те глоби, 53 са били издадени на мъже, а 73 - на жени, като някои са получили повече от една глоба.
Източник от "Даунинг стрийт" поясни, че Джонсън не е получил уведомление за друга глоба "на този етап".
Нашето разследване беше задълбочено и безпристрастно и беше завършено възможно най-бързо, като се има предвид количеството информация, която трябваше да бъде прегледана, заяви, заместник-комисар в Скотланд Ярд.
19.05.2022, 16:13 часа
286 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha