Радев за свикването на КСНС: Първо искам да чуя мотивите на премиера

Радев за свикването на КСНС: Първо искам да чуя мотивите на премиера "КСНС е орган за подпомагане на диалога и за търсене на общо решение в името на важни национални цели. По отношение на РСМ широк национален консенсус не само, че има, той е силно изразен. Управляващите трябва да са наясно с това. Ако диалогът в самата управляваща коалиция е нарушен, това трябва ясно да се каже какви са причините за това, каза президентът Румен Радев, след като министър-председателят Кирил Петков го призова да свика КСНС по темата за РСМ.
"За това дали има прогрес от страна на РСМ по изпълнение на нашия договор, има ли промяна в позициите на нашите европейски партньори и европейски институции - по тези въпроси трябва да чуя министър-председателя", подчерта президентът.
"Ще продължим да работим така, че нашите братя в Северна Македония да получат гаранции за един устойчив и необратим процес на интеграция", допълни държавният глава. 
Според него, България има нужда от стабилност, прозрачност и принципност в управлението.
"Нито интеграцията на Република Северна Македония, нито въздушния суверенитет на България могат да бъдат обект на договорки. За човешки права няма пазарлък", каза още Радев. 
В навечерието на 24 май държавният глава посреща мощите на светите братя Кирил и Методий. 
23.05.2022, 13:28 часа
249 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha