Раздадоха наградите на фестивала на камерните театри във Враца

Раздадоха наградите на фестивала на камерните театри във Враца

На националния фестивал на малките театрални форми във Враца се включиха 6 постановки от различни части на страната. Председателстваното от д-р Ина Божидарова жури обяви наградата за режисура на Стилиян Петров за спектакъла „Нирвана” на Театър 199 от София. Призът за сценография е за Никола Тороманов, за същата постановка. За костюмография отличена бе Анна Шопова за спектакъла „Оркестър Титаник” на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” от Смолян.
За женска и мъжка роля наградените са Радина Кърджилова и Деян Донков, които са актьорите в „Нирвана“, както и Емилия Ованесян за спектакъла „Оркестър Титаник” и Стефка Янорова за „По- студено от тук” на столичния театър „Българска армия„. С приз за мъжка роля бе награден и Деян Жеков за спектакъла „Престъпление и наказание” на врачанския театър.
Наградата за музикално изпълнение на живо, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, бе за актьорския състав на „Оркестър Титаник”-Смолян. Отличени бяха и постановките част от Международния фестивал на NETA. Председател на журито бе Драган Яковлевич от Сърбия. За цялостно представление наградата е за „Човекът от Подолск” от Дмитрий Данилов, режисьор Васил Василев на плевенския театър „Иван Радоев”.
Специална награда за млади артисти получиха Георги Трайков и Никола Костадинов в „Умирай мъжки” от Алдо Николай, режисьор Кире Георгиев на театър „Антон Панов”, Струмица. Голямата награда „Благой Стефановски” бе присъдена на актьора Огнян Симеонов за образа на Порфирий Петрович от „Престъпление и наказание” по Фьодор Достоевски, режисьор Дамян Тенев, постановка на врачанския театър.

23.05.2022, 14:14 часа
450 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha