Петков от Рим: Папата сравни корупцията с шарка, младите политици са единственият начин да се изтръгне тази болест

Петков от Рим: Папата сравни корупцията с шарка, младите политици са единственият начин да се изтръгне тази болест „Папа Франциск ми каза няколко неща, които биха ми били полезни в следващите няколко дни. Първото нещо, което ми каза е, че корупцията е болест. Той много вярва, че млади политици е единственият начин да се изтръгне тази болест. Той каза: „Тази болест е навсякъде, знам, че има и във вашата страна“. Наистина той го сравни с болест, като шарка, която тръгва по тялото.
„Вие трябва да продължите това дело“, заяви премиерът Кирил Петков след аудиенцията си при главата на римокатолическата църква папа Франциск I.
"Той ме посъветва много ясно, че ако се борим едновременно с най-корумпираните в България и с вражески сили от чужди страни, двете битки едновременно се водят много трудно, така че трябва да се опитваме борбата да става на стъпки, а не едновременно във всички посоки. По думите му папата е дал своята благословия за работата на правителството и е заявил, че „пътят е правилен“, посочи още министър-председателят.
Според Петков, в аудиенцията си с папа Франциск не са обсъждали темата за преговорите със Северна Македония.
23.05.2022, 14:45 часа
499 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha