13 месеца затвор за младеж, опитал да задигне телефона на 13-годишна във Враца

13 месеца затвор за младеж, опитал да задигне телефона на 13-годишна във Враца С наложено наказание приключи делото срещу А.Т. (на 20 години), обвинен от Районна прокуратура – Враца за извършен от него опит за грабеж над малолетно момиче. Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.
Вечерта на 15 март във Враца, обвиняемият нападнал 13-годишната А.В., като я хванал за ръка и силно я дърпал. С действията си той целял да отнеме мобилния ѝ телефон„Apple“. Опитът му за грабеж останал недовършен, поради оказана съпротива от страна на момичето.
На пострадалата бил причинен оток, кръвонасядане и охлузване на ръката. Стойността на предмета на престъплението е 792 лева.
Между защитата на А.Т. и Районна прокуратура – Враца е било сключено споразумение. Той се е признал за виновен за извършеното от него деяние.
Днес /23 май/ съдът одобри постигнатото между страните споразумение, с което му е определено наказание от 13 месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.
Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

*Снимката е илюстративна
23.05.2022, 15:18 часа
467 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha