19 деца и двама възрастни загинаха при масова стрелба в училище в САЩ

19 деца и двама възрастни загинаха при масова стрелба в училище в САЩ Шокиращо масово убийство бе извършено в щата Тексас. Жертвите са 21, 19 от които деца между седем и десет години.
Трагедията се разиграла в начално училище в малък град. Извършителят е 18-годишен местен жител, идентифициран като Салвадор Рамос. Той пристигнал в учебното заведение в град Ювалди в южната част на щата с автомобила на баба си, която също прострелял преди това. Мъжът влязъл въоръжен, след което открил огън. 
Първоначално бе съобщено за 15 убити - 14 деца и един учител. Нападателят бил убит от федерален агент от граничната охрана, който след началото на стрелбата влязъл в училището, без да чака подкрепление и прострелял извършителя. Агентът също бил ранен, но успял да излезе сам от училището.
Това е най-смъртоносната стрелба в училище в Съединените щати от 2012 г. насам, когато нападател уби 20 деца и шестима възрастни в началното училище „Санди Хук" в Нютън, Кънектикът.
„Надявах се, когато стана президент, да не се налага да правя това отново. Още едно клане. Ювалди, Тексас, основно училище -хубави, невинни деца от втори, трети и четвърти клас. И колко други малки деца, които са били свидетели на случилото се, са видели как приятелите им умират, сякаш са на бойно поле. Има много неща, които все още не знаем. Има много, които знаем. Трябва да заявим ясно на всеки избран служител в тази страна, че е време да действаме.  Можем да направим много повече. Трябва да направим повече”, каза президентът на САЩ Джо Байдън.
25.05.2022, 08:42 часа
176 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha