Откриха 20 тела на загинали в авиокатастрофата в Непал

Откриха 20 тела на загинали в авиокатастрофата в Непал Спасителните екипи откриха телата на 20 души, летели на борда на самолета на авиокомпания Tara Air, който се разби в неделя в северозападната част на Непал. Това съобщи пред журналисти говорителят на авиокомпанията Сударшан Бартаула.
Издирвателните и спасителните групи претърсват територията в търсене на останалите две тела”, цитира думите на Бартаула вестник „The Kathmandu Post”. На място има около 100 души, включително военни, полицаи, планински спасители и местни жители.
Останките от пътническия самолет, който се разби в неделя, бяха открити тази сутрин в района Мустанг в северозападната част на Непал близо 20 часа след изчезването му от радарите. Мястото на катастрофата се намира на планински склон на височина около 4400 метра, съобщи по-рано говорител на сухопътните войски на Непал.
По предварителни данни самолетът се е блъснал в планината заради лоша видимост и се е разбил.
По-рано „The Himalayan Times” съобщи, че на борда на самолета е имало трима членове на екипажа и 19 пътници, включително 13 непалци, четирима индийци и двама германски граждани. Самолетът излетял в неделя сутринта от летище Покхара за Джомсом, но след няколко минути връзката с него прекъснала.
30.05.2022, 15:42 часа
510 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha