Враца застина в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата /снимки+видео/

Враца застина в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата /снимки+видео/ Точно в 12 часа, когато сирените в цялата страна огласиха градове и села, Враца застина, за да почете паметта на загиналите за свободата на България, видя BulNews.bg. Гражданите спряха насред разходката си, колите изключиха двигателите, и всички сведоха глави за 2 минути мълчание.
Днес в града, който се намира в близост до лобното място на един от най-обичаните герои на поколения българи – Христо Ботев, се проведоха редица прояви в памет на големия поет и революционер. На връх Околчица на всенародно поклонение се събра елитът на държавата, както и стотици хора. 

Премиерът от Околчица: Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата /видео/

Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България се отбелязва за първи път официално през 1901 година, когато на връх Вола присъстват и живи Ботеви четници. За първи път през 1948 г. се използват сирени на деня на Ботев, когато се отбелязва 100-годишнината от рождението му.  

02.06.2022, 12:26 часа
3738 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha