Депутатите сведоха глави пред подвига на Христо Ботев /снимки/

Депутатите сведоха глави пред подвига на Христо Ботев /снимки/ Точно в 12 часа, когато прозвучаха сирените за Деня на Ботев, народните представители се изправиха на крака и сведоха глави пред подвига и делото на героя и на загиналите за свободата на България. 
Минути преди народните представители да отдадат своята почит, председателят на Народното събрание Никола Минчев посочи, че днес свеждаме глава пред личността на Христо Ботев, пред неговия подвиг и неговото дело. 
"146 години ни делят от онези героични дни, които запечатват в съзнанието на всички българи спомена за великия поет и революционер. Неговият пример и неговата отдаденост към България са ни нужни и днес. Нека помним и почитаме светлите личности в нашата история. Нека те ни бъдат за пример, защото от тях можем да се научим на чиста и всеотдайна обич към Отечеството. Нека бъдем достойни наследници на идеите, делото и заветите на нашите предци. Поклон пред светлата памет на Христо Ботев и загиналите за независимостта на Република България", каза Никола Минчев.
02.06.2022, 12:42 часа
509 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha