Рашков за самолета: Имаме основания да смятаме, че са извършени престъпления

Рашков за самолета: Имаме основания да смятаме, че са извършени престъпления Има образувано досъдебно производство по случая със самолета, който навлезе във въздушното пространство на 7 държави, сред които и България, съобщи в интервю за bTV министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.  
Полетът му започва от Литва, минава през Полша, Словакия, Унгария, Румъния, Сърбия и каца у нас. Първоначалната оперативна информация е доста богата, отбеляза още Бойко Рашков.
„Ще се въздържа от коментар по въпроса за лицата, които са пътували в самолета. Имаме достатъчно основания да смятаме, че са извършени престъпления“, каза още той.
Летателното средство първо е кацнало в Унгария, а когато полицейските органи са подходили с оглед проверка, хората от него като на филм са се качили на самолета и са заминали в неизвестна към онзи момент посока, обясни вътрешният министър.
Самолетът е прихванат и у нас. „Аз получих обаждане късно през нощта, че е влязъл на територията на страната. Също има едно междинно кацане, както показват първоначалните проучвания, в област Видин, отново за зареждане. След това Военновъздушните сили са влезли в ролята си, но поради неблагоприятното време беше доста опасно да бъде преследван такъв самолет от мощни и реактивни военни самолети. Аз разпоредих незабавно да бъдат извършени проверки на всички възможни места, където малко летателно средство може да кацне и съвсем набързо беше установено, че се е приземил на едно летище“, обясни вътрешният министър.
Полетът на самолета е проследен от всички държави, в чието въздушно пространство е преминал, без да се подчинява пилотът, дори в някои от страните е следен с машини на военновъздушните сили „Грипен“, уточни още той.
10.06.2022, 10:42 часа
691 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha