Стартира дарителска кампания за ремонт на църква във Видинско

Стартира дарителска кампания за ремонт на църква във Видинско Дворът на църквата "Св. ап. Петър и Павел" във видинското село Дружба е почистен от доброволци. "Нуждаем се от средства за ремонт на пода и пукнатините по храма", обясни секретарят на местното читалище "Постоянство" Нивелина Николова.
"Успяхме да почистим двора на църквата благодарение на фирма, която е собственост на човек от селото. В църквата подът е от стари дъски и вече е изгнил след като години наред покривът течеше. Тези дъски трябва да се извадят и да се излее една плоча. Това което обсъдихме с отец Владимир е, че са необходими около 20 кубика бетон. Също така външно се виждат вече едни цепнатини. Това е резултат от една авария на ВиК, която е отстранена чак сега. Засега никой не се е свързал с нас- нито сегашни народни представители, нито бивши, нито бъдещи, нито кметове... Ще започнем дарителска кампания, защото това е голям проблем и е важно за селото храмът да се запази в приветлив вид. Църквата е доста стара и е ценност за селото."
Предстои до две седмици да се събере църковното настоятелство и да се открие дарителска сдметка, допълни още Нивелина Николова.
15.06.2022, 10:47 часа
484 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha