Ето коя фирма ще обезвреди серовъглерода в двора на „Химко“, врачани ще спят спокойно до 3 месеца

Ето коя фирма ще обезвреди серовъглерода в двора на „Химко“, врачани ще спят спокойно до 3 месеца До 3 месеца врачани вече ще могат да спят спокойно, тъй като в този срок трябва да бъде обезвредено останалото количество серовъглерод от площадката в двора на бившето „Химко“, научи агенция BulNews. Фирмата виновник „Камибо“ най-после е сключила договор „Балкан Ресурс“ ЕООД за предприемане на конкретни мерки.
Вчера в областната администрация във Враца е проведена работна среща с представители на двете фирми. По време на срещата стана ясно, че на 7 юни е подписан договор с предмет на дейност „Неутрализация на водата от дъното на басейните и наличния серовъглерод от цистерните, включително премахване на всички съоръжения“, като „Балкан Ресурс“ ЕООД разполага с 90 дни за изпълнение на дейността, считано от датата на сключване на контракта.   
Предстои оборудване на площадката със специализирани съоръжения, необходими за обезвреждането на опасното вещество, като дейностите по неутрализацията ще бъдат извършени от квалифицирани специалисти при подходящи метеорологични условия и при най-високи мерки за сигурност.       
Управителят на „Балкан Ресурс“ ЕООД изказа благодарност към Областна администрация – Враца, която инициира проведените работни срещи за окончателно разрешаване на казуса със серовъглерода на „Камибо“ ЕООД.
 
15.06.2022, 16:55 часа
1410 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha