Ти да видиш! 16-годишна хитруша от Враца преметна приятелка, взе ѝ злато и пари

Ти да видиш! 16-годишна хитруша от Враца преметна приятелка, взе ѝ злато и пари 16-годишно момиче от Враца бе осъдено за това, че преметнало своя приятелка, научи агенция BulNews. Невръстната хитруша първо взела златни накити, за да ги пречистят в манастир, а после поискала и пари да си ги върне. 
Случката е от септември миналата година. Р.И. въвела в заблуждение Н.П., като я убедила да й даде златните си верижка, гривна и обеци. Казала й, че ще ги занесе в манастир, където ще бъдат „пречистени“. С действията си обвиняемата причинила имотна вреда в размер на 665 лева, представляваща паричната равностойност на накитите.
Впоследствие обвиняемата поискала от Н.П. сумата от 2 500 лева с обяснението, че ще ги предаде в манастира, за да й бъдат върнати дадените по-рано златни накити.
Освен това невръстната крадла е уличена и в още едно престъпление. На 20 септември същата година на бензиностанция на бул. „Оряховско шосе“ във Враца, обвиняемата Р.И. използвала банкова карта без съгласието на титуляра.
Престъпните деяния, извършени от обвиняемата Р.И., са били разкрити. Тя се е признала за виновна и за нанесена имотна вреда в общ размер на 3 165 лева. Между нея и Окръжна прокуратура – Враца е било сключено споразумение.
С определение на съда на Р.И. е наложено наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ с 2-годишен изпитателен срок и обществено порицание. То има последиците на влязла в сила присъда.
 
16.06.2022, 16:10 часа
1031 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha