Измами с фалшиви обяви за лятна почивка се въртят в интернет

Измами с фалшиви обяви за лятна почивка се въртят в интернет Поредна измама с фалшиви обяви за лятна почивка се върти в интернет. Вместо почивка в луксозна къща за гости край брега на Бяло море, туристите оставали буквално с празни ръце. Според сигналите: фалшивите обяви за ваканция в Гърция се публикували в платформи за безплатни обяви и привличали потребителите с атрактивни цени за ваканция в Гърция, информира Нова ТВ.
След предплащане на част от сумите обаче се оказва, че са резервирали почивка в несъществуващ обект. Обявите с къщите-фантоми изцяло копирали реални оферти, от които измамниците използвали снимки, текстове и мнения.
"В случая става въпрос за измама, видно е, че хората са  платили за почивка, но когато са отишли е станало ясно, че такова място не съществува или там нищо не знаят за този потребител", коментира Игнат Арсенов от КЗП. 
Измамите с фалшиви обяви за почивки в интернет са честа практика, особено в по-малки обекти като вили и къщи за гости.
Фалшивите оферти се публикуват на повече от едно място в мрежата. Първа сугнална лаампа за проблем е нереално ниската цена, която може да бъде и три пъти по-ниска. Предлаганите средства за плащане пък са трудно проследими - чрез платформи за банкови услуги и т.н., вместо чрез стандартна банкова сметка. 
17.06.2022, 12:13 часа
530 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha