Петков: Не бих предал държавата за нищо на света

Петков: Не бих предал държавата за нищо на света Това, че още един депутат - Кирил Симеонов, взе правилното решение, според мен, че ще гласува в подкрепа на правителството и няма да хвърли това правителство в спирала от политически риск, ни даде надежда, че има още хора, които мислят по тази тема. Ще дадем всичко от себе си, за да ги намерим тези хора. Това каза министър-председателят Кирил Петков пред журналисти.
"Ако случайно не успеем и падне правителството, в следващия мандат с коалиционните ми партньори ще започнем да говорим с всеки един депутат от всички политически сили, който иска да реши дали да подкрепи това правителство, но трябва да са независими. Това, което искаме, е да прекъснем задкулисието. Всеки, който иска да е с нас, трябва да може да вземе сам решение по темите, по които това правителство ще работи. Това, което искаме вече да го няма, е някой отзад, седейки в тъмна стая, на канапе или в къща в Бояна или Банкя, да може да ръководи какво се случва на политическата сцена. Ако това успеем да откъснем, нямаме проблем да говорим с хора, които взимат решения и да бъдат част от общата ни промяна", обясни Петков.
"Ако зависи от мен, не бих предал държавата за нищо на света. Ако има някакви други варианти, свързани с хора, на които аз вярвам - за мен позицията премиер е толкова важна, колкото аз мога да направя промяната, в която вярвам. Всички важни решения ги взимаме на четири очи. Нито един от нас в "Продължаваме Промяната: няма право да вземе самостоятелно решение за важните неща и по този начин си имаме коректив. Така ако някой направи грешна стъпка, може да се коригираме", заяви премиерът.
Петков коментира и темата за Северна Македония. "Няма да отида на срещата на върха  в Брюксел с позиция на правителството, а с позиция на НС. Това, което е ясно – това е толкова важен национален казус, че трябва да има максимална представителност на това решение. Предложението вече е в парламента. Те трябва да обследват всичките му елементи, Когато вземат решение – аз ще изпълня волята на НС".
18.06.2022, 12:15 часа
374 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha