Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ стана и „Енергетик на годината“ /снимки/

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ стана и „Енергетик на годината“ /снимки/ Носител на наградата „Енергетик на годината“ стана изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Наско Михов.
По традиция в Деня на енергетика той засади поредното дръвче в Алеята на енергетиците до Спортно-оздравителния комплекс в града.
„За мен е удоволствие да поздравя днес с празника на енергетиците. С радост можем да отбележим, че има с какво да се гордеем – реализирахме всички цели, които си бяхме поставили като дружество. Продължаваме да отстояваме авторитета на АЕЦ „Козлодуй“ като основен и надежден доставчик на електроенергия в България. За последната година АЕЦ „Козлодуй“ има 34.6% дял в електропроизводството в страната. Заслугата е на всички работещи в атомната електроцентрала, на всички енергетици, на всички, които могат да с чест и гордост да кажат, че са служители на АЕЦ. Вярвам, че ще продължим да влагаме нашия опит, енергия и професионализъм за да бъде атомната електроцентрала и занапред от най-добрите в света“, каза в приветствието си носителят на приза и изпълнителен директор Наско Михов.
Приветствия поднесоха и председателят на Агенцията за ядрено регулиране Цанко Бачийски, проф. д-р Димитър Тонев – първи зам.-директор на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН, а от името на синдикалните организации в АЕЦ „Козлодуй“ Владимир Владимиров обяви, че са на финала на преговорите с ръководството на АЕЦ за повишаване на заплатите в дружеството.
На сцената в Ботев парк след това бяха връчени и наградите „Най-добър“ в различните сфери на работа в централата.
Наградата в категория „Безопасност, сигурност, качество“ взе Георги Конев – началник отдел „Управление на околната среда“.
Носител на приза „Най-добър“ в категория „Реакторно оборудване“ стана Бойко Велков – ръководител група спомагателно оборудване.
В категория „Турбинно оборудване“ за най-добър беше избран Светослав Боянов – ръководител група технологично обезпечаване и контрол.
Призът в категория „Електрооборудване“ беше присъдена на Валери Тодоров – ръководител група електрически измервания и изпитания.
В категория „Системи за контрол и управление“ статуетката за най-добър беше връчена на Николай Първанов – ръководител група системи за управление и защита.
Най-добър в категорията „Най-добър оператор на реактор“ призът получи Светослав Лашков – главен технолог „Експлоатация“.
Призът в категория „Най-добър физик“ наградата беше връчена на Сребрин Колев – физик.
В Категория „Най-добър химик“ наградата получи Станимир Станчев – ръководител група водохимични режими.
За най-добър в категория „Инженерна и техническа поддръжка“ стана Валентин Илиев – началник отдел „Управление на ресурса“.
Освен в тези категории, работещите на АЕЦ избраха и награда в още една категория за 2022 година. Приз беше връчен за най-добър в „Строителство и архитектура“, а нейн носител стана Мария Бутина – главен експерт контрол на строителния процес.
За първи път беше връчена и награда за най-добър млад специалист, а пръв носител на статуетката стана Иванина Ангелова – системен програмист в сектор „Системи за контрол и управление“.
Специалната награда за колективен принос в категория „Безопасността преди всичко“ беше присъдена на екип проявил висока култура на безопасност и това е сектор „Електроремонтен“, с ръководител Лорета Калайджиева.
За най-добър оператор на хидроцентрала е избран Николай Маринов – старши оператор. Наградата беше връчена от Николай Кондуров изпълнителен директор на ВЕЦ-Козлодуй.
Наградата на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ изпълнителният директор Любен Маринов връчи на екипа на цех „Хидротехнически съоръжения и строителни конструкции на АЕЦ „Козлодуй“.
Наградата на Българското ядрено дружество беше връчена от председателя му Младен Митев на Емил Тинчев, бивш служител на централата, а сега преподавател в Технически университет – София.
Сдружението на Жените в ядрената индустрия връчи две награди. Техни носители станаха Снежина Цветанова, директор на ПГЯЕ „Игор Курчатов“ и Валентина Станева, старши учител в ПГЯЕ „Игор Курчатов“.
Празникът продължи с много музика и забавления, с традиционни скара бира и танци. Децата на енергетиците също имаха куп забави занимания.
19.06.2022, 14:45 часа
3354 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha