Граждани се събират в подкрепа на кабинета и защита на парламентаризма

Граждани се събират в подкрепа на кабинета и защита на парламентаризма За днес пред Президентството е насрочен „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“ от „Правосъдие за всеки". Организаторите казват, че в дните до вота на недоверие трябва да се чуе гласът на свободните граждани след свалянето на Никола Минчев от поста парламентарен шеф.
"Предстои решителна седмица за бъдещето на България, за Правото, демокрацията и парламентаризма. Тази седмица ще реши няколко важни въпроса. Не просто дали ще продължи промяната, а дали ще има решителна битка с корпуцията и олигархията, която иска да си върне контрола върху държавата, дали ще продължи съдебната реформа и ще има ли върховенство на Правото, дали ще имаме своята истинска преспектива в Европа! Старото статукво обедини сили, за да спре реформите и да опази каналите за големите грабежи, като не се посвени да включи в новата коалиция и партия, явно защитаваща интересите на агресора Путин. Ако се отиде на избори, този състав на ВСС остава, въпреки края на мандата му през октомври, защото няма да има парламент, който да избере новата парламентарна квота в него. Гешев също остава главен прокурор, а съдебната реформа де факто спира. Не бива да допускаме това!", призовават организаторите.
"В дните до вота на недоверие трябва да се чуе гласът на свободните граждани, така, както започна това в четвъртък след свалянето на председателя на НС, достойният Никола Минчев. Понеделник е първият от тези важни дни, в които ви призоваваме да се съберем, за да покажем кои сме тези, които един полудял кандидат за фюрер в НС нарича "фашистка измет", гласи още съобщението на Инициатива "Правосъдие за всеки".
В 18.30 пред парламента е насрочен граждански протест в подкрепа на правителството, към който ще се съединят демонстрантите от шествието в подкрепа на парламентаризма.
Дебатите в пленарната зала ще се състоят във вторник на извънредно заседание на парламента. Вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков ще се проведе в сряда.
20.06.2022, 08:34 часа
647 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha