Съдят тийнейджър, запалил обекти за близо 80 бона в Пловдив

Съдят тийнейджър, запалил обекти за близо 80 бона в Пловдив Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 17-годишно момче за палеж, съобщиха от обвинението.
Той е предаден на съд за това, че на 21 февруари, е запалил имущество със значителна стойност - метална каравана, представляваща заведение за обществено хранени - бистро.
Пожарът се е разпрострял и върху други два имота - бръснарски салон и вендинг автомат. От деянието са настъпили значителни имуществени вреди на стойност 79 620 лева.
От тях 77 020 лева са щетите за собственика на металната каравана - бистро, 1 750 за вендинг автомата и 850 лева за бръснарския салон. 
В Пловдив той и двама негови приятели употребили алкохол в дома на единия от тях. Когато цигарите им свършили, те отишли да си купят нови от денонощен магазин в кв „Изгрев“. След това тръгнали да се разхождат по ул. „Вратцата“.
По пътя хвърляли горящи хартии в контейнери и кошове за смет, за да ги запалят. Когато стигнали до металната каравана - бистро, обвиняемият запалил парче от кашон, което намерил на пътя, и го хвърлил в заведението.
Бистрото било с дървена облицовка, не работело и електричеството било спряно. Огънят бързо обхванал дървената облицовка и оборудването - маси, пейки, хладилни витрини, климатици, телевизори и други и се пренесъл в съседния бръснарски салон и близкия вендинг автомат.
От свидетели бил подаден сигнал в полицията и пожарът бил потушен. През това време той и двамата му приятели продължавали да се движат по близки улици и да палят контейнери за смет. До един от тях те били установени и задържани от полицейските органи.
Обвиняемият е с мярка за неотклонение „под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“.
20.06.2022, 16:18 часа
245 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha