6 години затвор за напушен шофьор, прегазил дете пред очите на баща му в Ботевград

6 години затвор за напушен шофьор, прегазил дете пред очите на баща му в Ботевград Окръжна прокуратура – София постигна осъдителна присъда по дело, водено срещу 25-годишния Г.Г. за извършено престъпление по транспорта със загинало дете пешеходец. 
Подсъдимият Г.Г. е правоспособен водач на моторно превозно средство, притежава валидно свидетелство за правоуправление.
Около 21,30 ч. на 18.05.2018 г. К.С. отишъл с малолетните си дъщери до хранителния магазин на ул. „Зелинград“ в Ботевград.
При напускане на търговския обект пред тях рязко спрял лек автомобил, м. „Фолксваген“, управляван от Г.Г. Мъжът направил забележка на водача за скоростта, с която шофирал. Обърнал му внимание, че мястото е оживено и има много деца, които играят, включително и на улицата.
Подсъдимият се ядосал, излязъл от автомобила и се насочил срещу К.С. Децата се уплашили от възникналия спор между Г.Г. и баща им и се отместили. Една от дъщерите му - 3-годишната К.С. застанала непосредствено пред автомобила.
Конфликтът между двамата мъже прераснал във физическо съприкосновение в присъствие на свидетели. В един момент Г.Г. се качил в автомобила си. Присъстващ на място мъж опитал да го спре, за да не потегля с автомобила, поради намиращото се пред колата му момиче. Обаче подсъдимият не го възприел и привел превозното средство в движение.
Последвал удар с 3-годишното дете, което паднало пред автомобила. Със скорост от около 10 км/ч водачът преминал през тялото на К.С. Пострадалата незабавно била откарана в отделение за спешна медицинска помощ, където била констатирана смъртта й. 
Междувременно извършителят на деянието Г.Г. избягал от местопроизшествието, като не спрял управляваното от него МПС и продължил шофирането. Отишъл при майка си, която го посъветвала да не се укрива и да се предаде на органите на реда. Придружен от роднини, той се явил пред Районно управление на МВР в столицата. На полицаите подсъдимият разказал за участието си в ПТП и напускането на местопроизшествието от страх.
По делото е била извършена комплексна съдебномедицинска и химическа експертиза, която доказа наличие на наркотичното вещество тетрахидроканабинол в кръвта на подсъдимия Г.Г. по време на престъпното деяние.
Магистратите от Окръжен съд – София наложили на мъж шест години затвор. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред втората съдебна инстанция.
 
21.06.2022, 15:36 часа
1633 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha