Британското разузнаване: Русия прехвърля огромни резерви към Донбас

Британското разузнаване: Русия прехвърля огромни резерви към Донбас Русия най-вероятно се готви да опита да разположи голям брой резервни части в Донбас.Това се казва в последния преглед на ситуацията в украинския конфликт на разузнаването на британското министерство на отбраната, предава УНИАН.
Разузнаването отбелязва, че тежките обстрели в Донбас продължават, тъй като Русия се стреми да обгради района на Северодонецк през Изюм на север и Попасна на юг.
Отбелязва се, че способността на двете воюващи страни да формират и разгръщат резервни части на фронта вероятно ще стане все по-важна за изхода на войната.
Отделно британското разузнаване описва ситуацията със загубите в редиците на самопровъзгласилата се "ДНР".
Руските власти не са публикували данни за общия брой на военните жертви в Украйна от 25 март. Самата т.нар. „ДНР“ обаче към 16 юни е признала 2128 военнослужещи загинали и 8897 ранени от началото на 2022 г.
„Процентът на жертвите на ДНР е еквивалентен на около 55% от първоначалната им сила, което подчертава изключителното изтощение на руските и проруските сили в Донбас. Много вероятно е силите на ДНР да са оборудвани с остарели оръжия и оборудване“, смятат разузнавателните служби на Обединеното кралство.
Припомняме, че британският премиер Борис Джонсън предупреди британците, че трябва да се „подготвят за дълга война“, тъй като Путин прибягва до кампания на изтощение.
22.06.2022, 14:17 часа
543 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha