Четирима мездренски хандбалисти ще представят България на M20 EHF Championship 2022 /снимки/

Четирима мездренски хандбалисти ще представят България на M20 EHF Championship 2022 /снимки/ Четирима мездренски хандбалисти получиха повиквателни за националния отбор на България по хандбал за младежи до 20 г., който ще вземе участие в първия от двата европейски шампионата в тази възраст в т. нар. втора група*, които ще се проведат през м. юли в Двореца на културата и спорта във Варна - M20 EHF Championship 2022 (01-10.07.2022 г.). 
Това са състезателите на ХК Локомотив (Мездра) Милен Валентинов (ляв гард), Илиян Младенов (разпределител) и Валентин Гачев (ляво крило), както и бившият възпитаник на клуба - пивотът Божидар Симеонов, който в момента е състезател на ХК Локомотив - Горна Оряховица. 
Четиримата са включени в представителния тим на нашата страна за младежи, родени 2002/2003 г. (М20), който от 24 до 30 юни ще бъде на подготвителен лагер в София. Лагерът е заключителен етап от подготовката на тази национална гарнитура преди началото на Европейския шампионат в морската столица. Селекцията на треньора Виктор Симеонов се събира за първата си тренировка в петък, 24 юни, в спортната зала на НСА „Васил Левски“. 
Първият от двата M20 EHF Championship 2022 ще се проведе от 1 до 10 юли във Варна. България е в предварителна група „А“, заедно с отборите на Чехия, Латвия и Финландия. Първоначално в тази група беше и тимът на Русия, но с решение на Европейската хандбална федерация (EHF) руснаците бяха спрени от участие в турнира. В другата предварителна група са тимовете на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия. 
Вторият M20 EHF Championship 2022 е от 16 до 24 юли отново в морската столица. Съперници в него ще бъдат: в предварителна група „А“ - Израел, Северна Македония, Литва, Гърция, Люксембург и Великобритания, а в предварителна група „Б“ - Беларус, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово. 
* Забележка: 16-те водещи нации в тази възраст от т. нар. първа група - Словения, Франция, Германия, Хърватия, Испания, Португалия, Дания, Швеция, Исландия, Унгария, Норвегия, Италия, Сърбия, Полша, Фарьорските острови и Черна гора, ще вземат участие в Европейското първенство по хандбал за младежи до 20 г.- M20 EHF EURO 2022, което ще се проведе от 7 до 17 юли в Порто, Португалия. 
22.06.2022, 16:29 часа
662 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha